НАТО та Україна, в рамках саміту Альянсу в Ньюпорті (Уельс), обговорять кроки на шляху зміцнення партнерства і підпишуть спільну декларацію, заявив генсек НАТО Андрес Фог Расмуссен.

«Ось на цьому саміті ми зустрічатимемося з Президентом Порошенком і ми ухвалимо спільну декларацію з умовами, яким чином ми посилюватимемо нашу співпрацю з Україною, аби допомогти їй розвивати свої збройні сили і сектор безпеки, щоб зробити їх краще, щоб українці могли захищати себе», - сказав Расмуссен.

Расмуссен також зазначив, що агресія Росії проти України стане одним з основних питань на порядку денному саміту, повідомляють «Українські Новини».

«Ми продовжуємо закликати РФ відкликати свої війська з території України, припинити постачання зброї і почати конструктивний політичний процес», - сказав він.

Генсек НАТО вкотре зазначив, що Альянс вітає вирішення кризи в Україні мирним шляхом, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується мирного плану, то я хочу наголосити, що ми вітаємо всі умови, які спрямовані на мирне розв'язання цієї кризи в Україні. Ми, на жаль, є свідками російської участі в діях щодо дестабілізації (обстановки. - Ред.) на сході України», - резюмував він.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко відбув 4 вересня на саміт НАТО, який проходитиме в Уельсі (Великобританія) 4-5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205