Прокуратура міста Києва розслідує зловживання чиновника столичної податкової інспекції, який «забув» стягнути з несумлінного платника податків майже 320 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, у 2013 році один із підприємців Печерського району столиці незаконно зменшив свої податкові зобов'язання і не сплатив до державного бюджету 357 тис. грн.

«Бізнесмен «приховав» від податкових інспекторів свою співпрацю з фіктивними товариствами, що фактично не давало йому зменшувати податки. Реагуючи на виявлені порушення, інспектор податкової інспекції в судовому порядку зобов'язав підприємця сплатити не лише податковий борг, а також штрафні санкції», - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на це, наступного року бізнесмен не припинив співпрацю з фіктивними підприємцями і знову зменшив свої податкові внески.

«Однак цього разу інспектор «не помітив» зловживань з боку підприємця. Як наслідок, держбюджет не отримав 320 тис. грн податків», - уточнили в прес-службі.

Відомості про скоєння посадовою особою податкової інспекції кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем), внесено до ЄРДР.

Триває досудове слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53