Представники добровольчих батальйонів «Дніпро» і «Айдар» не проти діалогу з особами, які воюють на боці незаконних збройних формувань, що діють на Донбасі. Про це заявив у ході онлайн-конференції на каналі «17» представник 8-ї афганської сотні батальйону «Дніпро» Каміль Валетов.

«Здебільшого, те, що бачу, я знаю тих людей, які воюють на тому боці. У минулому це були мої друзі, коли ми воювали, прикривали один до одного спини. Тепер ми стріляємо один в одного. І я бачу тільки одне, що нас просто змусили зробити», - заявив Валетов.

Він зазначив, що не проти поговорити з ними. «Я хочу запропонувати їм, якщо ми справді стоїмо на сторожі своєї землі, ми повинні розпочати діалог, повинні розмовляти і реально розуміти, чим довше ми будемо винищувати один одного, тим довше ось ці сидітимуть на своїх місцях і зароблятимуть на нашій крові», - підкреслив доброволець.

У свою чергу заступник командира батальйону «Айдар» підполковник Кашин додав, що зараз необхідно зрозуміти, що робити далі.

«У мене живе зараз вдома сім'я, яку я забрав з Суходольська, малознайомі люди. І вони просто іноді плачуть і кажуть, що розриваються між моєю родиною, тому що люблять її, і своїми друзями, які перебувають там в ополченні. Тому що там також порядні люди. Але не всі. І у нас не всі (порядні. - Ред). І це ми знаємо», - сказав Кашин.

«Тому, коли йде ось ця війна, потрібно замислитися нам разом із ними, що нам далі робити, в якій країні жити? Нам обіцяли і Порошенко, і Кличко, що до влади не прийдуть ні мільярдери, ні мільйонери. А вони знову у владі. От зараз будуть вибори, якщо вони будуть, якщо ця країна залишиться, то цих мільярдерів у владі не буде. Ми їх знесемо прийдемо. Ми будемо розмовляти з ними (з військом - Ред.). Будемо називати їх протилежною стороною. Будемо намагатися, щоб вони теж замислилися над тим, що вони хочуть. І ми хочемо їх зрозуміти», - зазначив представник батальйону «Айдар».

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2428