Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру в участі у терористичній організації двом громадянам Росії та одному українцю, за що їм «світить» до 15 років в'язниці.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Так, згідно з повідомленням, 52-річний громадянин Росії у червні цього року незаконно перетнув український кордон, після чого став стрільцем-водієм військового підрозділу ДНР. Майже місяць він ніс службу на блокпостах у м. Слов'янську.

Також встановлено, що 62-річний пенсіонер, громадянин Росії, незаконно перебував на території України з кінця червня цього року, брав участь у бойових діях у складі підрозділів ДНР і забезпечував функціонування незаконних збройних формувань.

У свою чергу, 33-річний українець, за даними слідства, сприяв членам НЗФ ДНР, повідомляючи їм відомості військового характеру, а також організовував у м. Волноваха Донецької області незаконний референдум про незалежність так званої ДНР.

На період досудового слідства за клопотанням прокуратури цим особам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, висунуто підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації - позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років)

Усіх фігурантів проваджень затримали співробітники СБУ України у середині липня цього року під час спроби виїхати в Російську Федерацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35