Приватизація необхідна для поповнення державного бюджету України. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат України, заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань банкрутства, власності та інших речових прав Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Ксенія Ляпіна.

«У процесі приватизації є дві частини. З одного боку зараз необхідні гроші в бюджет у першу чергу в зв'язку з війною. Ці гроші, на жаль, не будуть проінвестовані в розвиток економіки. Це, на жаль, наразі вимушена інвестиція на захист державного суверенітету. Вона неефективна, але необхідна», - заявила нардеп.

Крім того, Ляпіна підкреслила, що на приватизацію уряд пропонує винести дуже привабливі об'єкти. «Вони повинні бути продані, а не віддані за безцінь», - акцентувала вона.

«Що стосується кон'юнктури ринку, то сьогодні вона дійсно невдала. Ризики інвестор перекладає на вартість об'єкта. Але велика приватизація це щоразу мистецтво, а не масовий потік. Все потрібно уважно й ретельно опрацювати і багато залежить від того, як спрацює Фонд держмайна та його глава», - зазначила Ляпіна.

Парламентарій упевнена, що, призначаючи нового глави ФДМ, йому необхідно чітко поставити завдання провести ефективну приватизацію.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46