Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's переглянуло в бік погіршення прогноз зростання економіки України за підсумками 2014 року, і прогнозує падіння ВВП України на 7% замість прогнозованого раніше зростання на 1,3%.

Аналітики S&P зазначають, що геополітичні ризики і ризики, пов'язані із зовнішньою безпекою, становлять найбільш серйозну загрозу для успішного виконання Києвом програми МВФ, повідомляє «УНІАН».

«Напружені відносини між Росією та Україною і конфлікт на сході України (незважаючи на його ступінь локалізації в Донецькій та Луганській областях, що підвищується) продовжують чинити сильний тиск на політичну та економічну стабільність України. Ми не прогнозуємо стабілізацію геополітичної обстановки найближчим часом. За нашими оцінками, в 2014 році показник ВВП скоротиться на 7%; ми не очікуємо істотного відновлення до 2016 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в лютому в Standard & Poor's переглянула прогноз зростання економіки України за підсумками 2014 року до 1,3% (з раніше прогнозованого 1%). Більше того, аналітики також підвищили прогноз зростання держборгу до 43,7% ВВП проти раніше прогнозованих 38%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36