Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's у п'ятницю знизила довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті на один щабель - з рівня «CCC» до «CCC-», повідомляється в прес-релізі агентства.

Прогноз за рейтингом змінений зі «стабільного» на «негативний».

При цьому S&P знизило довгостроковий рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті з «B-» до «CCC+», прогноз також погіршено зі «стабільного» до «негативного».

Короткостроковий рейтинг у місцевій валюті переглянутий з «B» до «C», рейтинг за національною шкалою з «uaBBB-» до «uaB+», повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прибутковість держоблігацій України з погашенням у 2023 році зросла на 1 базисний пункт, до 15,31%, після рейтингової дії, яка також торкнулася низки випусків держпаперів.

Раніше агентство чекало перерахування Україні кредитів Міжнародного валютного фонду в 2014 році, проте виникли затримки, що разом зі скороченням міжнародних резервів створює ризик невиконання урядом України своїх боргових зобов'язань, йдеться в прес-релізі.

Як зазначає S&P, на кінець листопада міжнародні резерви України скоротилися до трохи більше $9 млрд. Дефіцит держбюджету країни, за оцінками агентства, у 2015 році досягне 8,5% ВВП. При цьому негативне сальдо поточного рахунку, скоротилося приблизно до 4% ВВП, продовжить зниження наступного року.

Щодо ризиків для банківської системи (BICRA) S&P відносить Україну до останньої - десятої - групи, куди також входять такі країни, як Білорусь і Греція.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66