Президент України Петро Порошенко привітав президента Франції Франсуа Олланда з національним святом Французької Республіки - Днем взяття Бастилії і запросив його відвідати з візитом Україну, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Від імені народу України та від себе особисто щиро вітаю Вас із національним святом Французької Республіки - Днем взяття Бастилії. Ми високо цінуємо послідовну підтримку Францією суверенітету і територіальної цілісності України, Ваші особисті зусилля, спрямовані на врегулювання нинішньої кризи, а також готовність сприяти стабілізації ситуації та реалізації необхідних реформ у нашій країні», - йдеться у привітанні.

Порошенко зазначив, що важливим загальним досягненням стало підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. «Розраховуємо на підтримку французької сторони в процесі ефективної імплементації цієї Угоди як дієвого інструменту переходу відносин України з ЄС від партнерства і співпраці до інтеграції», - підкреслив він.

«З теплотою згадуючи наші недавні зустрічі у Франції, запрошую Вас відвідати Україну з візитом у зручний для Вас час. Переконаний, що конструктивний діалог між нами дозволить наповнити новим змістом традиційно дружні українсько-французькі відносини привілейованого партнерства і продовжити всебічний розвиток двосторонньої співпраці. Користуючись нагодою, бажаю Вам, шановний пане президенте, міцного здоров'я та подальших здобутків у Вашій державній діяльності, а народу Франції - злагоди і процвітання», - сказано у привітанні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом