Главу Державної пенітенціарної служби України Сергія Старенького усунуто від виконання обов'язків на період розслідування обставин втечі колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

«Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мін'юсту й усунув главу Державної пенітенціарної служби України Сергія Старенького від виконання обов'язків на час розслідування обставин втечі Олександра Шепелєва», - йдеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві також наголосили, що всі винні у цьому посадові особи понесуть відповідальність, і відповідні матеріали будуть передані в Генеральну прокуратуру України.

Як повідомляв ForUm, Мін'юст ініціював усунення від виконання обов'язків глави ДПтСУ Старенького на час розслідування втечі з в'язниці колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах.

Раніше глава ДПтСУ підписав наказ про звільнення начальника СІЗО та начальника медичної частини СІЗО, в якій перебував колишній народний депутат Шепелєв.

Нагадаємо, 27 березня Шевченківський районний суд Києва обрав колишньому депутатові Верховної Ради Олександру Шепелеву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Екс-нардепа затримали у липні минулого року в м. Будапешт (Угорщина). Він розшукувався ГСУ МВС України за організацію умисного вбивства, замах на умисне вбивство, привласнення і розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та за інші злочини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52