У зв'язку з численними скаргами населення регіону в Одеську область для перевірки діяльності правоохоронних органів буде відправлена спеціальна група Генеральної прокуратури України.

Про це повідомляє Управління забезпечення зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

Зокрема, згідно з повідомленням, генеральний прокурор України Віталій Ярема зустрівся з представниками громадських організацій, які розповіли про факти примусового відрядження студентів одеських вишів для участі у мітингах у так званому «Антимайдані», повідомили про випадки сепаратистських закликів окремих депутатів області, навели ряд прикладів неналежного досудового розслідування кримінальних проваджень та неправомірних дій правоохоронців.

Крім того, багато нарікань і скарг представників громадських організацій було з приводу правопорушень на ринку «Сьомий кілометр», а саме про відмову правоохоронців розслідувати факти крадіжок майна, погроз та ін.

Вислухавши громадських активістів, Ярема заявив: «Я надішлю вам групу працівників Генеральної прокуратури, які розслідують викладені вами факти і перевірять діяльність правоохоронних органів регіону».

Генпрокурор також доручив своїм заступникам, до компетенції яких належать порушені питання, ретельно вивчити доводи заявників і прийняти законні, обґрунтовані рішення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом