Запаси продовольства в більшості установ виконання покарань та слідчих ізоляторів у Донецькій та Луганській областях мають задовольнити потреби засуджених на 3-4 тижні, заявляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

За даними відомства, підвезення продуктів до зазначених установ ускладнене і пов'язане з небезпекою для життя постачальників.

Так, наразі у зазначених установах є в наявності понад 276 тонн борошна пшеничного 1-го сорту: 184 тонни в Донецькій області та 93 - у Луганській, чого з розрахунку на добову норму споживання і кількість ув'язнених та засуджених в установах має вистачити на місяць.

Різними крупами, як і м'ясними продуктами, установи забезпечені мінімум на три тижні.

За минулий тиждень через територіальні органи управління прилеглих до Донецької та Луганської областей було закуплено і доставлено в зазначені установи 236 тонн борошна пшеничного 1-го сорту, 79 тонн круп в асортименті, 6 тонн консервів м'ясних і 31,3 тонни рибних консервів.

Водопостачання установ виконання покарань здійснюється централізовано від міських мереж. Разом із тим для безперебійного забезпечення водою передбачені резервуари для накопичення питної води ємністю від 10 до 300 куб. метрів.

«Таким чином, вживається всіх можливих у цих умовах заходів для забезпечення повноцінного харчування ув'язнених і засуджених», - зазначили в ДПтСУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом