Наразі 34 засуджених повернулися до Донецької виправної колонії №124, що постраждала внаслідок артобстрілу. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Рятуючи власні життя, за пропуском автомобільного транспорту близько 100 засуджених, піддавшись паніці, залишили межі виправної колонії. Наразі 34 із них повернулися в установи», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними відомства, значна частина засуджених, які під час обстрілу залишили межі зони, що охороняється, в телефонному режимі повідомили керівництву установи про намір повернутися в колонію для подальшого відбування покарання відразу після стабілізації ситуації.

«Співробітники установи вживають заходів для встановлення місця перебування інших засуджених, повернення їх до місця відбування покарання і відновлення централізованого електропостачання», - запевнили в ДПтСУ.

Зараз установа працює, використовуючи додаткові електричні джерела. Стан оперативної обстановки в установі залишається складним, але керованим. Засуджені переведені в спеціально обладнані укриття, їм надається необхідна психологічна допомога.

Нагадаємо, 10 серпня приблизно о 22:00 внаслідок артилерійського обстрілу Донецької виправної колонії (№124) 5 снарядів влучило на територію установи, 3 з яких - на житлову зону.

В результаті один засуджений загинув, п'ятеро отримали поранення середньої тяжкості. Також постраждали двоє співробітників установи. Крім того, було пошкоджено штаб установи, електричну підстанцію та об'єкти промислової зони.

Донецька міськрада повідомила про 18 постраждалих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30