За час проведення антитерористичної операції на Сході України вдалося звільнитися 12 засудженим у Донецькій області та 11 в Луганській області.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» розповів екс-глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

«За час проведення АТО вдалося звільнитися 12 засудженим у Донецькій області та 11 в Луганській області. Як правило, це особи, які скористалися обстрілом колонії, коли умови охорони були ускладнені. Але кілька осіб із цього числа були викрадені терористами внаслідок збройних нападів. Так, бойовики відбили одного засудженого з Донецького СІЗО, ще двох засуджених до довічного ув'язнення - з Єнакіївської колонії», - розповів Старенький.

За словами Старенького, дії всіх «звільнених» кваліфікуються як втеча. Наразі проводяться розшукові заходи стосовно цих осіб, хоча, за даними ДПтС, деяких уже немає в живих.

Також Старенький зазначив, що на сьогодні жодну з пенітенціарних установ на Донбасі не захоплено, всі працюють в штатному режимі.

«Було евакуйована лише одна установа - Червонопартизанська колонія №68, яку згодом зруйнували бойовики», - сказав екс-голова ДПтС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39