КПУ є і буде залишатися єдиною парламентською партією, яка є реальною опозицією до нинішньої влади олігархів.

Про це заявив лідер КПУ, народний депутат України Петро Симоненко, повідомили в прес-службі Компартії.

За його словами, вже понад 100 днів суспільство має можливість аналізувати дії Кабміну, економічні та кадрові рішення нової влади, законотворчі ініціативи і ті закони, які були ухвалені у парламенті партіями провладної більшості.

«Безумовно, Компартія, що стоїть на лівих ідеологічних позиціях, на ідеях соціальної справедливості - ніколи не мала жодних ілюзій щодо того, чи буде Україна «жити по-новому» в умовах політичної системи, що захищає інтереси капіталу і олігархів, яка збереглася і ще більше зміцнилася. Сьогодні дуже важливо, щоб корінні протиріччя інтересів олігархів і простих трудівників, цю безвихідь, побачили й усвідомили ті люди, які спочатку підтримали нову владу. Після перевороту на Майдані олігархія скинула маски, її представники встановили пряме управління країною. Про це прямо свідчить той факт, що президентом став мільярдер, а цілі регіони країни віддані на відкуп олігархам-губернаторам», - підкреслив парламентарій.

Симоненко також додав, що про це свідчать і підсумки виборів у Київраду, оновлення якої так чекали кияни.

«Депутатський корпус з волі виборців Києва сформували партії, які ніколи про життя простих людей реально дбати не будуть, депутатами стали понад 20 родичів високопоставлених чиновників і нардепів. Ми бачимо, як під егідою «революційної доцільності» в Україні розгортаються рейдерські захоплення підприємств. Бачимо, як у півтора-два рази зросли ціни та комунальні тарифи, а соціальні пільги, пенсії і зарплати були заморожені й остаточно знецінені інфляцією. Сьогодні під гаслами «захисту України від Росії», національні багатства нашої країни роздаються транснаціональним компаніям, саме так вчинила правляча олігархічна коаліція ВРУ, приймаючи рішення щодо газотранспортної системи України. Вперше за 23 роки незалежності Україна дійшла до тієї ганебної точки, коли в країні з'явилися біженці», - зазначив політик.

Він констатував, що «уряд Яценюка пішов найбільш простим і логічним для них шляхом - відібрати гроші у простих громадян, латати бюджетні дірки за рахунок бідних».

«А великий капітал при цьому почувається вільно і продовжує прискореними темпами збагачуватися. Дії уряду спрямовані на те, щоб повністю і беззастережно виконати вказівки США, ЄС і МВФ. Українська влада з метою збільшення доходів бюджету вжила і вживає заходів щодо посилення податкового тягаря на економіку. З іншого боку, зменшується видаткова частина бюджету - шляхом відмови від проектів розвитку економіки і за допомогою кардинального скорочення соціальних гарантій та зобов'язань держави. За підрахунками авторитетних економістів, рівень бідності в Україні у 2014 році в результаті реалізації урядових так званих «антикризових заходів» зросте на 100%. Цей шлях веде Україну в глухий кут, а український народ - до соціального геноциду», - переконаний лідер КПУ.

Симоненко підкреслив, що саме тому всі роки незалежності Компартія виступає категорично проти соціально-економічної та зовнішньої політики країни, яку проводить влада, пише Golos.ua.

«КПУ діє в опозиції до нинішньої влади, сформованого буржуазного режиму. Як ліва політична сила Компартія апріорі опозиційна до олігархічного режиму. У ньому комуністи бачать першопричину того жалюгідного становища, в якому опинилася Україна. Ми усвідомлюємо, що на сьогодні КПУ є і буде єдиною парламентською партією, яка є реальною опозицією до нинішньої влади олігархів. Ми розуміємо, що нам доведеться пережити ще більший тиск влади, з яким партія вже зіткнулася. Тим не менш, наше гасло залишається незмінним - без боротьби немає перемоги! За соціальні права потрібно боротися», - сказав політик.

При цьому він пояснив, що Компартія пропонує зовсім інший шлях економічного розвитку, що являє собою ланцюжок взаємозалежних заходів: стимулювання і відродження української промисловості, зміцнення внутрішнього ринку, звільнення від диктату міжнародних лихварів в особі МВФ.

«Компартія сьогодні залишається єдиною політичною силою, яка послідовно відстоює економічний суверенітет України. Ми розуміємо, що суворі реалії олігархічної держави досить скоро переможуть у свідомості мільйонів українців нинішню ейфорію і пропагандистський гіпноз. Кількість прихильників лівої ідеології і в нашій країні, як це сьогодні відбувається повсюдно в Європі, зросте в рази. І чим раніше це станеться, тим швидше всі разом громадяни країни розвернуть Україну на шлях побудови дійсно соціально справедливої і відповідальної перед усім народом держави», - резюмував Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53