Мінські домовленості в реальності не працюють.

Про це в ході зустрічі з лідером фракції Європейських лівих Габріеллою Циммер, що відбулася в Брюсселі, заявив голова Компартії України Петро Симоненко.

«На жаль, перспективи країни, в тому числі і в стабілізації ситуації, не виглядають оптимістичними. Багато хто в Європі сподівається на врегулювання конфлікту після Мінських угод. Цього не станеться. Тому що країна перебуває в умовах перманентного внутрішнього конфлікту й економічно неспроможна. Європі доведеться постійно витрачати гроші на Україну, щоб пожежа конфлікту не перекинулася на інший континент, щоб це не закінчилося соціальним вибухом, щоб не ринули в Європу потоки біженців... Чи готова до цього Європа?» - зазначив він.

Поки в країні війна, продовжив лідер КПУ, не можна говорити ні про економічний розвиток, ні про вирішення соціальних питань, ні про безпеку і демократію. Крім того, на думку політика, найбільше від війни страждають прості люди, саме вони проливають кров і несуть всі тяготи війни.

«Тому Компартія України виступала з вимогою «Мир - народу!», пропонуючи свій план мирного врегулювання. Понад 75%, а це абсолютна більшість українців, вважають припинення війни першочерговим завданням. Наш мирний план не був почутий в Україні з однієї простої причини. Влада, розмірковуючи про мир, фактично робила ставку тільки на силовий варіант вирішення конфлікту. Тим не менше, наші аргументи були почуті і підтримані в Європі, насамперед європейськими лівими», - підкреслив Симоненко.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24