В Україні необхідно припинити провокації і насильство, що спричиняють міжнаціональну ворожнечу в країні. Про це заявив у відкритому зверненні лідер Компартії України Петро Симоненко.

За його словами, те, що відбувається на Донбасі, спровоковане впровадженою в суспільство ідеєю про провокаційну перевагу однієї нації і ненависті до співгромадян. Це несе реальну загрозу небезпечного поглиблення розколу в нашому суспільстві.

Симоненко зазначає, що чинна українська влада заохочує вчинки політиків, які закликають українців до насильства, пише Голос.uа.

«Все це не тільки не отримує засудження з боку державної влади, її найвищих представників, в тому числі з боку президента, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради, але і фактично заохочується. З цієї причини ми фактично втратили Кримську автономію. Безкарний розгул неонацистських сил, моральний і фізичний терор, чим характеризується сьогоднішнє життя в Україні, привели до гострого протистояння і кровопролиття, фактично до громадянської війни на сході України, створили загрозу її розпаду, втрати державності», - сказав Симоненко.

Лідер КПУ вважає, що нинішня політична ситуація в Україні негативно впливає на взаємовідносини українців і жителів Росії, які завжди вважалися братніми народами.

«Задумайтеся, чим обернеться нав`язувана нашому народу відмова від цивілізаційного вибору, зробленого 360 років тому, розрив з братніми народами Росії, з якими нас пов'язують багатовікова непроста доля і спільні інтереси.



Звертаюся до мільйонів росіян, які вкладають свою працю в будівництво і підйом нашої спільної Батьківщини - України. Стикаючись з кричущою несправедливістю, беззаконням і свавіллям з боку скажених націонал-радикалів, чиї злочинні дії не припиняються владою, не дайте озлобитися вашим серцям, не помістіть обґрунтовану образу на всіх українців, переважна більшість яких так само, як і ви, засуджують свавілля, терплять утиски й труднощі через бездарну політику антинародної влади і розгнуздані дії різного роду бойовиків», - говорить він.

Симоненко просить громадян єврейської національності не йти на поводу у провокаторів.

«Задумайтесь, шановні, над тим, куди ведуть вас ваші одноплемінники, які перебувають на вищих державних постах, у керівництві деякими великими регіонами країни, підпорядкували Україну, її політику інтересам найбільш войовничих націонал-шовіністичних кіл, духовних спадкоємців фашистських пособників часів минулої війни, тих, хто вирізав євреїв у Львові, як тільки туди увійшли німецькі окупанти, хто знищував євреїв, українців, росіян, людей інших національностей в Бабиному яру, хто скоїв Волинську різанину, хто чинив звірства в багатьох інших містах і селах України, хто сьогодні прагне утвердити в Україні фашистські порядки.

Що це таке, - показали «Одеська Катинь», під час якої живцем було спалено десятки людей, криваві події в Маріуполі, шабаші біснуватих послідовників Бандери 14 жовтня біля парламенту в Києві, а також в Одесі, Харкові, інших містах. Невже вас не дивує і не викликає почуття обурення і протесту таке протиприродне об'єднання?», - сказав політик.

Лідер Компартії, народний депутат України нагадує, що в Україні живуть люди багатьох національностей, яким Конституція гарантує рівні права.

«Всі вони несуть перед своєю країною рівні обов'язки. Відносини між ними століттями характеризувалися важливим, толерантним ставленням і взаємодопомогою, дружбою та згуртованістю. Разом вони будували і захищали рідну країну, перетворили Радянську Україну на одну з найбільш розвинених держав Європи, передову республіку великої союзної держави, засновника і авторитетного члена Організації Об'єднаних Націй», - зазначив Симоненко.

За його словами, представники інших національностей в Україні - татари, болгари, поляки, гагаузи, білоруси, угорці, греки - завжди відстоювали своє право на національну ідентичність і КПУ підтримує їх у цьому прагненні.

І від того, який вибір буде зроблений громадянами України 26 жовтня, залежить майбутнє цих народів.

«Сьогодні для нашої Батьківщини - час випробування. Від того, який вибір ми зробимо на виборах, величезною мірою залежить доля нашої Батьківщини. Перед нами стоїть історичне завдання - перегородити шлях фашизму, відновити мир в Україні, зберегти її єдність і цілісність, відкрити шлях до поступального розвитку і процвітання. В цьому ви завжди можете покластися на нашу партію», - підкреслив Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66