Влада перейшла всі межі і стала відкрито замовляти напади на лідерів опозиції. Про це йдеться в заяві «Опозиційного блоку», оприлюдненій на офіційному сайті партії.

Пропонуємо вам повний текст заяви:

«Парламентські вибори 2014 року вже стали найбруднішими за всю історію незалежності. Але з кожним днем влада застосовує все більш жорсткі способи тиску на опозицію.

Заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан відкрито дає наказ організувати напад свого батальйону на одного з лідерів «Опозиційного Блоку» Олександра Вілкула. А також - знищувати носії зовнішньої реклами з агітаційною продукцією опозиції.

Це робить державний чиновник високого рівня, якому платники податків платять зарплату!

Влада перейшла червону межу, цинічно і грубо зневажає закони. Вона фактично зруйнувала правоохоронну систему і замінила її своїми приватними арміями. Правоохоронні органи деморалізовані й не здатні захистити громадян, забезпечити громадський порядок і безпеку.

Замість того, щоб зупинити війну і встановити довгоочікуваний мир, влада використовує кишенькові батальйони для організації атак та нападів на опозицію. Замість того, щоб займатися порятунком економіки і захистом робочих місць, влада бореться з бігбордами опонентів. Замість того, щоб допомагати пенсіонерам і підвищувати пенсії, влада витрачає величезні гроші на війну й на утримання бандитських напіввійськових угруповань.

«Опозиційний блок» вимагає від Президента Порошенка забезпечити негайне розслідування фактів нападів на опозиціонерів, залякування та погроз, замовлень атак і перешкоджання проведенню виборчої кампанії.

Президент Порошенко зобов'язаний ухвалити кадрові рішення за тими державними службовцями, які демонстративно порушують закон.

Реакція Президента буде показником його ставлення до беззаконня, яке твориться в країні, і готовність повернути країну у правове поле, прибрати радикалів з вулиць і стабілізувати ситуацію.

Якщо сьогодні не зупинити спущений владою з ланцюга криміналітет, завтра вони захоплять всю країну. Люди з автоматами ходитимуть на ваших вулицях, погрожуватимуть вашим дітям.

«Опозиційний блок» доб'ється в новому складі парламенту розформування всіх напівлегальних воєнізованих структур. Ми встановимо жорсткий контроль за збройними підрозділами МВС та Міністерства оборони, щоб представники влади не використовували в корисливих цілях для залякування, шантажу і погроз».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом