Влада України виступила проти візиту глави Російської Православної Церкви Кирила до України.

Про це йдеться в заяві директора департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Володимира Юшкевича, йдеться в повідомленні прес-служби Мінкульту.

«Сьогодні, 19 червня, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі повинен відбутися Священний синод Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом. Як стало відомо з багатьох повідомлень засобів масової інформації, на цьому синоді УПЦ, під тиском зовнішніх сил, може бути прийнято рішення про запрошення в Україну Патріарха Московського Кирила. Тому, як керівник органу влади в галузі державно-церковних відносин, хочу повідомити, що згаданий візит у ході російської військової агресії, яка здійснюється проти України, є небажаним, провокаційним і політично заангажованим», - сказав він.

Він також запевнив, що «Україна в рамках законодавства і законності, зробить все, щоб цей приїзд не був здійснений на будь-яку територію нашої держави, включаючи тимчасово окуповану».

«На мій погляд, такий візит глави Російської православної церкви може породити лише хвилю міжконфесійного протистояння, а тому можливий тільки після припинення агресії Росії і повернення всіх захоплених нею українських територій», - підкреслив Юшкевич.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом