При Міністерстві культури та Інституті національної пам'яті діє робоча група з питань музеєфікації матеріальних і нематеріальних пам'яток Майдану. Про це повідомили у прес-службі уряду.

Вже зараз готова концепція музеєфікації самого феномена Майдану і створення музею Майдану, і незабаром розробки будуть публічно представлені.

Така концепція стане основою для подальших дій. В ній, зокрема, чітко визначені першочергові завдання та принципи музеєфікації; тип, статус і структура музею; джерела його фінансування.

Зараз збір і збереження матеріальних пам'яток Майдану відбувається зусиллями фахівців Музею Гончара, Національного художнього музею, Художнього Арсеналу, Історичного музею та інших установ і творчих об'єднань. Над фіксацією і збереженням усної творчості і нематеріальних пам'яток працює Інститут національної пам'яті.

Всі артефакти, що досі перебували на Майдані Незалежності, зокрема плакати, прапори, банери тощо з ялинки Майдану були передані в музей Гончара. А металеву конструкцію ялинки після демонтажу планується перенести в Національний Музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., який має відповідні експозиційні можливості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59