Прокуратура Києва тримає на контролі розслідування у кримінальних провадженнях за фактом нападу на журналіста інформаційного агентства «Поряд з вами», координатора Харківської правозахисної групи Андрія Діденка і громадського діяча, журналіста видання «Каменяр-інфо» Володимира Марцишевського.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Напад на Діденка скоєно пізно ввечері 12 червня неподалік від станції метро «Дорогожичі». За словами потерпілого, двоє невідомих повалили його на землю і завдали кілька ударів по голові, відібравши посвідчення журналіста та особисті речі.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж).

Досудове розслідування проводить Шевченківське райуправління міліції.

Крім того, 11 червня в столичну лікарню з важкими травмами був доставлений 48-річний журналіст і громадський активіст Марцишевський. За словами потерпілого, на вулиці Хрещатик невідомі напали на нього і завдали тілесних ушкоджень. 14 червня від отриманих травм журналіст помер у лікарні.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Досудове розслідування за цим фактом доручено Печерському райуправлінню міліції.

Наразі у кримінальних процесах проводяться першочергові слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом