При Кабінеті Міністрів України створено кризовий енергетичний штаб.

Про це, виступаючи в парламенті, сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Forum'у.

«В уряді створено кризовий енергетичний штаб. Очолює віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман. Його заступник - Юрій Продан (міністр енергетики та вугільної промисловості - Ред.).

За словами прем'єра, завданням штабу є «баланс енергетичних ресурсів, баланс споживання, витрачання та енергоефективність».

«Ми ніколи не зліземо з російської голки залежності від газу, якщо у нас взимку відчинятимуть вікна, щоб було прохолодніше в квартирі. Якщо ми так витрачатимемо енергетичні ресурси, як останні 20 років, то ми будемо ще раз платити Росії 50 млрд доларів протягом п'яти років і ніколи не досягнемо того, до чого йдемо - реальної енергоефективності», - резюмував прем'єр-міністр.

Саме тому, за його словами, одним із завдань є скорочення споживання.

«Чим менше люди споживають, тим менше вони платять, чим ефективніше споживають підприємства, тим вони менше платять», - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, 16 червня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, а також Міністерству юстиції розробити законопроект про надзвичайний стан в енергетичній сфері у зв'язку з припиненням Росією постачання газу в Україну.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом