Розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777 у Донецькій області триватиме впродовж 2015 року. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, посилаючись на прокурора Нідерландів Фреда Вестербеке.

«У зверненні прокурора Нідерландів Фреда Вестербеке до родичів загиблих зазначається, що слідство зосередилося на визначенні точної причини авіакатастрофи і встановленні осіб, які несуть за нього відповідальність», - сказано в повідомленні.

На думку Вестербеке, розслідування, яке необхідне для одержання ясності в цій справі, є складним і потребує багато часу. «За попередніми даними, розслідування цієї катастрофи триватиме ще впродовж цілого наступного року», - зазначив він.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав катастрофи у Донецькій області в Україні. На борту перебувало 298 осіб. Усі вони загинули.

Попередні результати розслідування катастрофи літака підтвердили, що він був збитий російською ракетою.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що результати міжнародного розслідування обставин авіакатастрофи «Боїнга» будуть опубліковані в першій половині 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом