Трьом слідчим і двом прокурорам, які незаконно притягнули до кримінальної відповідальності двох осіб щодо подій Євромайдану, оголошено про підозру. Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«ГПУ завершила досудове розслідування щодо трьох слідчих районних управлінь органів внутрішніх справ міста Києва та двох прокурорів за фактом завідомо незаконного затримання та притягнення до кримінальної відповідальності двох осіб за нібито вчинення ними в січні 2014 року в Києві масових заворушень», - йдеться в повідомленні.

За інформацією ГПУ, досудовим розслідуванням встановлено, що 24 січня співробітниками ДАІ були затримані і доставлені до Солом'янського РУ ГУ МВС України в м. Київ за перевезення автомобільних шин двоє водіїв. Надалі вони були безпідставно притягнуті до кримінальної відповідальності за те, що нібито здійснювали активні протиправні дії на вул. Грушевського - кидали у співробітників міліції каміння, пляшки з легкозаймистими речовинами, здійснювали підпали спеціального і службового транспорту. 25 січня цього року за клопотанням слідчого, погодженим з прокурорами, водіям була обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

«27 і 28 листопада трьом слідчим, двом прокурорам, які завідомо незаконно затримали водіїв і притягнули їх до кримінальної відповідальності, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. ч. 1, 2 ст. 371 (Завідомо незаконні затримання та утримання під вартою), ч. 2 ст. 372 (Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності), ч. 1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України», - зазначає прес-служба ГПУ.

Крім того, 16 грудня підозрюваним повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів. Після ознайомлення кримінальне провадження буде направлено до суду для розгляду по суті.

За вчинення вищевказаних злочинних дій передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до десяти років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом