Уряд України не визнає результатів кримського референдуму 16 березня. Про це на засіданні Кабінету Міністрів України, як передає кореспондент Forum'у, заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема.

«Ми не визнаємо легітимність так званого уряду на території Кримської автономії і жодним чином не підтримуємо будь-які його дії та рішення. На півострові діє злочинне угруповання, яке злочинним чином захопило владу і спирається на російських військових. Тому ніякого легітимного референдуму в Криму не може бути проведено. Волевиявлення під прицілом автоматичної зброї не буде визнано ні Україною, ні світом в цілому. Будь-які результати цього не мають ніякої юридичної сили», - сказав він.

Він також додав, що уряд України готовий розпочати публічний загальнонаціональний політичний діалог щодо ситуації в Криму.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 березня Верховна рада АРК перенесла референдум про статус Автономної республіки Крим з 30 на 16 березня й ухвалила рішення увійти до складу РФ.

7 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ «Про припинення дії постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 6 березня 2014 року №1702-6/14 «Про проведення загальнокримського референдуму».

7 березня, на розгляд Конституційного суду України надійшло конституційне подання в.о. Президента України, голови Верховної ради Олександра Турчинова щодо відповідності Конституції постанови Верховної ради Автономної Республіки Крим «Про проведення загальнокримського референдуму» від 6 березня 2014 № 1702-6/14, повідомляє прес-служба КСУ.

Верховна рада України вимагає від парламенту Криму негайно переглянути своє рішення від 6 березня 2014 року про проведення 16 березня загальнокримського референдуму.

Міністр закордонних справ Швейцарії та голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер, що в нинішній формі кримський референдум, запланований на 16 березня 2014 року, суперечить Конституції України і має бути визнаний незаконним.

Катерина Тюріна,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336