Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час перебування на Яворівському полігоні у Львівській області передав військовослужбовцям частин ЗСУ, які дислокуються у Західному регіоні, близько 100 одиниць військової техніки та озброєння, виготовлених або відновлених підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Президент вручив сертифікати на виготовлену та відремонтовану техніку, озброєння і стрілецьку зброю.

«Тепер нам є чим захищати українську землю. Українці мають бойовий дух, а тепер ще й отримали те, чим захищатися», - сказав Глава держави.

Звертаючись до військових, Президент повідомив, що наступного року вперше в історії незалежної України оборонний бюджет складе 5% ВВП, або 90 млрд гривень.

Серед техніки, яка була передана, - танки Т-64БВ, 203-мм самохідні гаубиці «Піон», машини управління, бронеавтомобілі КрАЗ «Спартан», вертольоти Мі-8 і Мі-2, інженерні машини розгородження, санітарні автомобілі, штурмові гвинтівки «Форт». Також Глава держави вручив сертифікати на станції контрбатарейної боротьби американського виробництва.

Президент висловив подяку керівництву і трудовим колективам Житомирської та Львівської бронетанкових заводів, Кременчуцького автомобільного заводу, науково-виробничого об'єднання МВС «Форт», підприємства «Мотор Січ» і всім, хто приєднався до надзвичайно важливої справи створення і відновлення військової техніки.

Порошенко також вручив сертифікати на два відремонтовані вертольоти Мі-8, які були зняті з балансу Державного управління справами й безоплатно передані в Міністерство оборони для потреб армії. Протягом місяця вертольоти пройшли технічний огляд та відновлення і були прийняті на обслуговування Збройними Силами України. «Президент може обійтися без вертольотів, армія - ні», - заявив Порошенко.

Глава держави ознайомився зі зразками озброєння та військової техніки. Президенту було продемонстровано новий комплекс контрмінометної боротьби, сучасні розробки безпілотних літальних апаратів, а також надточну артилерійську зброю. Також Порошенко оглянув зразки форми, військового обладнання, зокрема, бронежилети, захисні шоломи, приціли, ноші, засоби обігріву як українського, так і іноземного виробництва.

Також Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3613