До нових губернаторів не застосовували революційні критерії відбору державних діячів. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Повна зміна керівників областей - це зрозуміло й очікувано. Але так звані «критерії Майдану» до нових губернаторів не застосовувалися», - сказав Джангіров.

За його словами, влада діє в рамках політичної, а не революційної логіки. «Тобто кандидатури підбиралися виходячи з того, хто може, спираючись на центральну владу, бути главою регіону й утримати його. На це накладаються квоти і політичний торг. Головна помилка - це призначення Коломойського, хоча це тактично сильний хід. Бізнесмен, що йде у владу, стає більш вразливим і як бізнесмен, і як політик. Ставити на чолі регіону керівника такої бізнес-групи - це феодалізація регіону», - вважає Джангіров.

При цьому, за його словами, у західних регіонах губернаторами призначали і маловідомих місцевим громадам людей. «Зараз на всіх них клеймо недовіри навіть в їхніх революційних регіонах, але є кредит довіри. Проблема всіх губернаторів - дії центральної влади. Вже вирішили приймати умови МВФ, а це негативно сприймуть скрізь, у західних регіонах особливо», - прогнозує він.

Нагадаємо, 2 березня в.о. президента України Олександр Турчинов призначив главою Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського, а главою Донецької ОДА Сергія Таруту.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

663