Міністерство фінансів України не виключає подальшої співпраці Росією щодо залучення кредиту. Про це в ході брифінгу заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак, передає кореспондент Forum'у.

«Ми не відкидаємо можливості продовження співпраці з Росією за євробондами, хоча ми й почали переговори з кредиторами місії МВФ, але ми хочемо зробити висновки, на які ресурси можемо розраховувати з цієї сторони», - заявив міністр.

За його словами, сума і відсотки за російським кредитом повинні бути повернуті до 31 грудня 2015 року. Тому українська сторона більше не працюватиме з російськими євробондами, якщо Україна зможе розраховувати на більш привабливі ресурси».

Нагадаємо, 17 грудня 2014 року на засіданні російсько-української міждержавної комісії під головуванням президентів України і Росії Віктора Януковича та Володимира Путіна було прийнято рішення про зниження вартості російського газу для України на третину - до 268,5 долара за тисячу кубометрів, а також про купівлю Росією євробондів України на 15 мільярдів доларів.

Наприкінці грудня 2013 року Національний банк України отримав перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики.

Катерина Тюріна,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

468