Директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв вважає, що «Східне партнерство» дозволяє Україні краще позиціонувати себе відносно Євросоюзу, у тому числі й щодо питання ЗВТ з ЄС. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, експерт висловив у ході круглого столу «Ініціатива ЄС «Східне партнерство»: перспективи ефективної реалізації та можливості для України».

«Європростір не статичний у ньому відбуваються певні трансформації. При цьому він зараз переживає кризу, і я думаю, що оновлена ​​версія Євросоюзу – не за горами», - зокрема, сказав він і додав: «У цьому зв'язку Україні може стати у нагоді енергетична реформа, особливо розвиток роботи з новими типами енергоносіїв. Через 5-7 років наша країна може стати експортером енергоносіїв, зокрема, у Європу».

Єрмолаєв також підкреслив аспект нинішнього формування ставлення європейців до нашої держави.

«Сьогодні формується ставлення Європи до України, у тому числі й у рамках «Східного партнерства», як до економічного партнера, який допомагає завойовувати нові ринки у євразійському регіоні», - сказав він.

Нагадаємо, програма ЄС «Східне партнерство» була заснована у травні 2009 року. Ця програма спрямована на посилення відносин ЄС зі східними країнами-сусідами. У «Східному партнерстві» беруть участь Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна.

Черговий саміт «Східного партнерства» відбудеться 29 вересня у Варшаві.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414