Народний депутат України, перший заступник голови парламентського комітету з питань бюджету, регіонал Владислав Лук'янов упевнений, що соціальний розділ держбюджету відповідає на питання, «заради чого це все взагалі опрацьовується». Про це він розповів в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm'у.

«Промисловість та економіка України працюють для того, щоб життя громадян ставало кращим. Серйозні великі справи робляться важко, а не за клацанням. З одного боку, створюючи комплексні програми розвитку, доводиться розбиратися з боргами старої команди. Це просто-таки фінансова прірва, але, як кажуть, очі бояться, а руки роблять. Зараз гривня стабільна, росте ВВП і промислове виробництво, скорочується безробіття. У багатьох наших регіонах рівень незайнятості менше 7%, а 5-6% уже вважається економічно припустимим показником. Тоді як у європейських країнах в окремих сегментах безробіття сьогодні до 40%», - зокрема, зазначив нардеп.

За словами Лук'янова, принциповим питанням проекту держбюджету-2012 є «приведення мінімальних заробітних плат і пенсій у відповідність з прожитковим мінімумом».

«Адже ще 2-3 роки тому прожитковий мінімум був вище встановленої мінімальної зарплати на 25%. Сьогодні ці цифри вирівняні - долаємо бідність і злидні. Звичайно, хотілося б робити це швидше, але складнощі залишаються, тим більше, що вплив світової економічної кризи на Україну був посилений низкою безвідповідальних і помилкових дій колишнього уряду», - сказав він і додав: «Таке поєднання для країни виявилося порівнянним з наслідками Великої Вітчизняної війни. Такого ми більше ніколи не допустимо. Позитивні зміни вийшли на стабільну траєкторію, і в 2012 році основні соціальні стандарти та їхні фінансові параметри будуть рости швидше інфляції».

Нагадаємо, 14 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України був представлений проект держбюджету на 2012 рік.

22 вересня міністр фінансів України Федір Ярошенко представив законопроект про держбюджет-2012 у Верховній Раді.

У цей же день Верховна Рада прийняла документ до розгляду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361