Українським законодавством прямо не заборонено мати громадянство іншої країни. Про це під час прес-конференції сказала начальник Департаменту громадянства МВС України Ірина Фадєєва.

«Якщо громадянин України набув громадянство іншої країни, у правових відносинах він залишається лише громадянином України. Тобто нашим законодавством прямо не заборонене громадянство іншої країни. У нас просто друге громадянство не визнається», - сказала Фадєєва.

За її словами, якщо навіть громадянин України, у тому числі і люди, які мають владні повноваження, які мають подвійне громадянство, у правових відносинах залишаються громадянами України.

«За нинішнім законодавством, звільнити людину з роботи у державній владі на підставі того, що вона набула інше громадянство, неможливо, навіть якщо це буде доведено», - зазначила чиновник, повідомляє «УНН».

Фадєєва також підкреслила, що, згідно з законодавством, добровільне набуття громадянства іншої країни стало основою для оформлення втрати українського громадянства лише у редакції 1997 року.

«Якщо громадяни України отримали громадянство іншої країни добровільно, і це буде доведено, але це відбулося до 20 травня 1997 року, то підстав для оформлення втрати немає. У такому разі людина залишається з двома громадянствами», - сказала вона.

Нагадаємо, за даними деяких ЗМІ, мер Києва Черновецький і його дружина Аліна Айвазова вже 17 років є громадянами Ізраїлю.

3 серпня ізраїльське інтернет-видання Izrus опублікувало копію посвідчення особи мера Києва Черновецького, що підтверджує його ізраїльське громадянство.

Відповідно до інформації, яка міститься у базі даних МВС, Черновецький і його дружина репатріювалися в Ізраїль 5 жовтня 1994 року.

За даними станом на липень 2011 року, Черновецький прописаний у будинку на одній із вулиць Північного Тель-Авіва.

3-го серпня у програмі ТСН на телеканалі «1+1» показали відеосюжет, у якому кореспонденти зайшли у житло мера у Тель-Авіві і застали його вдома.

На запитання, чи є у нього громадянство Ізраїлю, він відповів: «Немає у мене громадянства».

Черновецький балотувався на пост Президента України у 2004 році, був обраний мером столиці у 2006 році, до цього обирався народним депутатом України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

605