Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін вважає, що затягування із створенням парламентської коаліції в Україні не позначиться негативно на відносинах з Росією.

Про це він сказав сьогодні журналістам, зазначивши: «На наших відносинах, я не думаю, що це позначиться в негативний бік. Ми будемо працювати з урядом, який вибере Україна», повідомляє «УНІАН».

«Депутати, які пройшли до нового парламенту, всі відомі, з багатьма ми працювали, а з деякими продовжуємо працювати», - сказав Чорномирдін.

Водночас посол вважає небажаним затягувати формування парламентської коаліції, позаяк це може негативно позначитися на економіці України, оскільки один уряд закінчує свою роботу, а новий ще не приступив до роботи.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Ющенко позитивно налаштований на створення коаліції в парламенті. За словами прес-секретаря Президента Ірини Геращенко, глава держави впевнений, що коаліція буде створена, і дуже позитивно налаштований до процесу її формування. Водночас, додала прес-секретар, Президента непокоїть те, що втрачається час при її створінні, йому здається, що учасники майбутньої коаліції зволікають з її створенням.

Геращенко відзначила, що для Ющенка головною є стабільність коаліції, щоб вона змогла існувати якомога довше, в ідеалі всі 5 років, «а не до першого голосування або першого портфеля».

За словами прес-секретаря, Президент як гарант Конституції буде співробітничати як з майбутньою коаліцією в парламенті, так і з опозицією.

З приводу заяв про те, що Президент повинен координувати створення коаліції, вона зазначила, «що не потрібно нав'язувати Президенту не його функції, а самим пройти процес формування, без вихователів з Банкової».

18 квітня лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що разом з лідером СПУ Олександром Морозом проситиме про зустріч з Президентом України, щоб звернутися до нього з проханням очолити переговорний процес щодо створення демократичної коаліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393