Скасування позаблокового статусу дозволить Україні активніше розвивати співробітництво з країнами-членами НАТО. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Скасування позаблокового статусу дозволить Україні активніше розвивати співробітництво з країнами-членами НАТО, яка вже була заснована», - сказав він.

Також Перебийніс зазначив, що зараз для України пріоритетним є питання проведення реформ, які дозволять протягом декількох років наблизитися до європейських стандартів у сфері безпеки та охорони, які сьогодні існують в країнах-членах НАТО.

За словами речника МЗС, зараз між Україною і НАТО задіяні серйозні механізми співпраці, які були проголошені на саміті Україна-НАТО у вересні і підтверджені на початку грудня на засіданні комісії Україна-НАТО.

«Найближчим часом ми побачимо серйозний рух України у сфері безпеки та в напрямку досягнення стандартів Північноатлантичного альянсу», - резюмував він.

Олена Бабич, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29