Президент України Петро Порошенко підписав Закон про відмову від позаблокового статусу України. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Вважаю, що це була стратегічна і кардинальна помилка в 2010 році, коли Україна отримала статус позаблоковості, тим самим зруйнувавши власні Збройні сили», - зазначив Порошенко, поставивши підпис під законом на прес-конференції в Києві.

Відповідаючи на питання журналістів про проведення в наступному році референдуму про приєднання України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО), Президент зазначив, що необхідно реформувати країну для того, щоб вона відповідала критеріям Європейського Союзу і НАТО. «Ці стандарти на 99% збігаються. Коли Україна буде відповідати цим критеріям, а найбільш ймовірно, це буде зроблено у рамках виконання «Стратегії реформ-2020» протягом найближчих 5-6 років, народ України визначиться щодо членства в НАТО», - зазначив Петро Порошенко.

Як повідомляв ForUm, 23 грудня Верховна Рада України внесла зміни до законів України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» та «Про основи національної безпеки України», що передбачають відмову від позаблокового статусу країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом