У ході сьогоднішніх переговорів у Мінську сторони обговорять припинення вогню, звільнення полонених і відведення сторонами військ. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Під час сьогоднішніх переговорів у Мінську делегації сконцентрують увагу на питаннях припинення вогню на Донбасі, звільнення військовополонених, відведення військ», - сказав Перебийніс.

Він також ще раз підкреслив, що Мінські домовленості мають виконуватися в повному обсязі.

Як раніше повідомляв ForUm, на тристоронній зустрічі Контактної групи в Мінську обговорять чотири блоки питань: припинення вогню всіма сторонами, відведення усіма сторонами важкої техніки, обмін полоненими у форматі «всіх на всіх», а також блок питань про доставку гуманітарних вантажів на підконтрольні незаконним збройним формуванням території для запобігання гуманітарної катастрофи.

Переговори Контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України повинні були початися в Мінську о 16:00 за київським часом.

Олена Бабич, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73