Чим швидше олігархи домовляться, тим краще буде для всіх. Про це в ексклюзивному коментарі From-UA повідомив економічний експерт Олександр Охріменко.

На його думку, конфлікт між губернатором Дніпропетровської області Ігорем Коломойським і Президентом України Петром Порошенком може призвести до погіршення економічної ситуації у 2015 році.

«У разі цього ми побачимо поділ України не на словах, а на практиці. Конфлікт може призвести до того, що відбудеться справжня федералізація: кожен олігарх буде тягнути на себе підприємства, регіони і, відповідно, конфліктувати з іншими», - каже економіст.

Крім можливої федералізації, додає Охріменко, конфлікт між Порошенком і Коломойським може спровокувати суттєві втрати з обох сторін.

«Складно сказати, чи зачепить це МАУ, «Приват» або ще якісь структури Коломойського, але те, що ці втрати будуть - це факт з тієї простої причини, що будь-яка війна завжди чревата... Причому такі ж втрати можуть бути і у Порошенка, тому що цей конфлікт може вплинути на політичні розклади, спровокувати проблеми у Верховній Раді і, відповідно, у Кабміні. Почнуться інтриги, якісь взаємні образи... Зараз же конфлікт олігархів особливо небезпечний для бізнесу», - резюмував Охріменко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана допитали в Генпрокуратурі. Корбана викликали на допит у ГПУ за трьома справами, одна з яких стосується конфлікту з головою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Також повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» ініціював перегляд складу аукціонного комітету на торгах з продажу нафти і нафтопродуктів, вироблених держкомпаніями. Про це йдеться в листі виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, адресованому міністрові енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану.

А за словами директора Центру політичних досліджень Михайла Погребинського, лоу-кост компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку експерт висловив, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку із введенням нового порядку призначень на маршрути.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62