В Україні лише 70% громадян довіряють вакцинації. Про це на прес-конференції заявив в. о. міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець.

Він також нагадав, що в 2008 році в Україні була запущена інформаційна кампанія, спрямована проти вакцинації, що призвело до того, що сьогодні не всі вірять в необхідність вакцинації.

«Але 70% населення довіряють вакцинації, тому наше завдання - забезпечити спільно з нашими міжнародними партнерами якісну і безпечну вакцинацію на найвищому рівні та згідно з міжнародними стандартами. Така політика буде забезпечена», - додав він.

Він також розповів, що у МОЗ створено департамент популяризації здорового способу життя, боротьби зі СНІДом та ВІЛ та необхідності вакцинації, повідомляє РБК-Україна.

«Три тижні тому в МОЗ України вперше за всі роки незалежності був створений департамент громадського здоров'я. Це те, чим має займатися міністерство в принципі. Це боротьба з ВІЛ, СНІД, іншими інфекціями. Це популяризація здорового способу життя, забезпечення екологічних прав, а також вакцинації», - заявив Лазоришинець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32