При прийомі на роботу в Міністерство закордонних справ України і при переведенні на роботу за кордон кандидати на вакансії будуть здавати спеціальні екзаменаційні тести, повідомив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

«За ініціативою міністра Павла Клімкіна в рамках реформування МЗС ми вже підготували тести. Вперше в історії відомства прийом на роботу і, головне, направлення на роботу за кордон буде відбуватися після здачі тестів. Це буде таке «міні-ЗНО» в системі МЗС, яке дозволить мінімізувати людський фактор», - розповів Кулеба.

За його словами, для перевірки рівня знань працівників дипломатичної служби створено комплекс з п'яти тестових блоків, а саме: Україна (історія, культура та економіка країни), світова культура, країнознавство (включає питання з історії, політики, економіки та культури 10 країн Америки, 35 країн Західної та Східної Європи, 16 країн Азії, країн Африки, Російської Федерації), спеціалізація (включає тест з економіки, європейської інтеграції, діяльності міжнародних організацій, міжнародно-правової тематики, консульських питань), а також дипломатичний протокол, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Відповідно До Європейської кредитно-трансферної системи мінімальний рівень виконання тесту починається від 60%», - сказав Кулеба.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66