В Україні курс національної валюти в наступному році може бути від 12 до 24 грн за долар. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему: «Чи вдасться Україні вийти з економічної кризи до другої річниці Майдану?» повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Курс у наступному році може бути від 12 до 24 грн за долар. Занадто складно прогнозувати курс на наступний рік, адже багато чинників впливає на це. Починаючи від діяльності уряду, голови НБУ, Мінфіну, відносин з Європою, РФ і Китаєм, закінчуючи загальними очікуваннями бізнесу», - сказав Охріменко.

За його словами, за певних умов валюта може почати повертатися в Україну.

«Якщо в 2015 році новий уряд дасть гарантії великому бізнесу, що не буде переділу власності і приватизації, є ймовірність, що валюта почне повертатися в Україну. Нагадаю, що в 2010 році у нас був приріст інвестицій 7 млрд доларів, у 2011 - 8 млрд, а на 2012 рік - 9 млрд. Валюта є у наших олігархів. І її більше, ніж у МВФ. Щоб її повернули, потрібні гарантії, інакше валюта буде "тікати" з країни. У цьому році 7 млрд доларів у нас пішло з України. У цьому можна звинувачувати олігархів, але вони ховають гроші, тому що знають, яка буде ситуація», - пояснив він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47