Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом заподіяння тілесних ушкоджень двом командирам. Про це повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Встановлено, що в одній з військових частин група мобілізованих військовослужбовців, перебуваючи у нетверезому стані і брутально порушуючи військову дисципліну і статути Збройних сил України, в суперечці з командиром і заступником начальника штабу військової частини застосували до них фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження. В даний час постраждалі офіцери проходять лікування», - йдеться в повідомленні.

За результатами проведення першочергових слідчих дій встановлено четверо військовослужбовців, які скоїли вказаний злочин.

«Вказані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 405 КК України (погроза або насильство щодо начальника, вчинені групою осіб, або із застосуванням зброї, або в умовах воєнного стану, або в бойовій обстановці, караються позбавленням волі від п'яти до десяти років)», - відзначили в ГПУ.

За клопотанням військової прокуратури чотирьом підозрюваним судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом