Адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін з посиланням на ЗМІ повідомив, що стосовно його підзахисної проведена психіатрична експертиза, її визнали осудною.

«У ЗМІ повідомляють про закінчення експертизи Надії Савченко в інституті Сербського та визнання її осудною. Захист офіційно поки не повідомляли», - написав він у своєму мікроблозі в Твіттері.

У цьому контексті він припустив, що «потреба в ізоляції Савченко відпала, вибори пройшли». «Це доводить лише те, що в стаціонарі не було потреби», - переконаний адвокат, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він знову підкреслив, що «ніяких доказів провини Савченко немає». «Їх слідство може лише сфабрикувати. Так само, як і її «перехід кордону», - додав Фейгін.

Як раніше повідомляв ForUm, 31-річна українська льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила у полон до незаконних збройних формувань. 8 липня вона опинилася у воронезькому СІЗО. Савченко підозрюють у вбивстві російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом.

Савченко не визнає провину і заявляє, що була викрадена з території України.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення про продовження утримання під вартою української військовослужбовця до 13 лютого 2015 року.

Вона очолила партійний список партії «Батьківщина» на позачергових парламентських виборах, що відбулися 26 жовтня. Партія «Батьківщина» долає 5% бар'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35