Президент РФ Володимир Путін підтвердив факт полону українських військових, заявивши, що їх звинувачують у тероризмі. Про це він сказав на прес-конференції в Москві.

«Що стосується інших військовослужбовців, про яких ви згадали, ми не вважаємо їх ніякими полоненими, вони містяться в місцях позбавлення волі і щодо них проводиться попередній розгляд, попереднє слідство в їх причетності до терористичної діяльності», - зазначив президент РФ, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, 17 грудня адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що Росія утримує близько 30 українських військовополонених у різних слідчих ізоляторах.

«З того, що нам відомо від правозахисників та деяких українських громадян, родичів тих, хто опинився в полоні під Іловайськом і були передані в Росію, ми знаємо, що йдеться про три десятки осіб», - сказав він.

За словами Фейгіна, серед цих 30 українських бранців, котрих утримують у російських СІЗО, військовослужбовці різних «парамілітарних утворень», військовослужбовці Збройних сил України та регулярних частин.

«Вони перебувають у різних слідчих ізоляторах. Це підтверджує низка правозахисних організацій, які займаються їхньою долею», - зазначив він і додав, що в цій ситуації українське МЗС має звернутися в російське МЗС, у Слідчий комітет РФ щодо осіб, які притягнуті у кримінальній справі, в якій проходить також Савченко, і вимагати надати цей список громадян України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом