Єврозоні не загрожує новий економічний спад, заявив голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, коментуючи прогнози Міжнародного валютного фонду та Організації економічного співробітництва і розвитку.

Економічний підйом в єврозоні зупинився у другому кварталі 2014 року. До того ж песимістичні прогнози щодо темпів зростання економіки Німеччини, найбільшої в Європейському Союзі, викликають негативні очікування і для ЄС в цілому.

«Я не думаю, що ми повертаємося до рецесії, - сказав Баррозу. - Звичайно, ми повинні уникати благодушності і самозаспокоєння. Ми повинні домагатися більш рішучих реформ, здатних зробити нашу економіку більш привабливою».

Десятирічний термін перебування на посаді президента Єврокомісії добігає кінця. Його робота в ЄС збіглася з періодом фінансової кризи в Європі, коли багато інвесторів залишали єврозону, побоюючись виходу з неї деяких країн, економіки яких особливо сильно постраждали в результаті рецесії, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на «Бі-Бі-Сі».

Як раніше повідомляв ForUm, новим головою Єврокомісії було обрано колишнього прем'єр-міністра Люксембургу Жана-Клода Юнкера, який нині формує команду для представлення її на голосування Ради ЄС та Європарламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом