Лідери країн Європейського Союзу в ході саміту, що відбувся 18 грудня, затвердили запропонований раніше головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером інвестиційний план обсягом 315 млрд євро, покликаний стимулювати інвестиції приватного сектора.

«Стимулювання інвестицій в Європі є ключовим завданням», інвестиційний план «забезпечить основу для зростання економіки і відновлення ринку праці в Європі», - сказано в заяві за підсумками саміту, що завершився на день раніше, ніж планувалося.

Інвестиційний план на період з 2015 по 2017 рік є основою економічної стратегії Єврокомісії. Всі деталі цього плану не будуть відомі раніше наступного року, при цьому глава ЄК розраховує заручитися підтримкою всіх 28 країн єврозони, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Bloomberg.

Президент ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що план ЄК буде діяти лише в тому випадку, якщо держави єврозони зможуть швидко ввести його в дію, а також продовжать реструктуризацію своїх економік.

«Він може сприяти збільшенню довіри до економіки єврозони, а це дуже необхідно. План може виявитися дуже ефективним, якщо буде реалізований швидко», - заявив Драгі.

Країнам єврозони потрібно детально обговорити з Єврокомісією внесок кожної держави в інвестиційну програму. За словами Юнкера, жодна з країн не виключила можливості додаткових внесків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом