Європейська комісія виділила 63 тис. євро на підтримку Товариства Червоного Хреста Білорусі для задоволення невідкладних потреб груп біженців, які прибули до Білорусі у зв'язку з конфліктом на сході України.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Представництво Європейського Союзу в Україні, кошти були надані через Фонд допомоги постраждалим від стихійних лих (DREF).

Гуманітарну допомогу отримають близько 2,4 тис. осіб, 1,2 тис. з яких перетнули кордон нещодавно.

Серед новоприбулих найбільш вразливих біженців, які отримують талони на купівлю їжі, води та засобів гігієни, - понад 100 сімей з дітьми, 20 вагітних жінок, 480 сімей з одним із батьків, 300 непрацездатних та 300 літніх людей. Ці кошти також будуть використані для поповнення аварійного запасу, який був використаний влітку.

Згідно з повідомленням, щорічно Єврокомісія робить внесок у Фонд допомоги постраждалим від стихійних лих. За новим договором, який був підписаний у 2014 році, Єврокомісія надала 1,5 млн євро Фонду допомоги постраждалим від стихійних лих з метою підтримки національних товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця у протистоянні незначним катаклізмам - з приводу яких, ймовірно, не буде міжнародної реакції.

Фонд допомоги постраждалим від стихійних лих був створений Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця у 1985 році. Його мета - надавати негайну фінансову підтримку національним товариствам Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Відділ Єврокомісії з гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ECHO) є ключовим донором фонду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом