Спроба глави НБУ купити 200 доларів – це піар. Таку думку висловив Forum'у президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Похід Гонтаревої за 200 доларами в банк – це чистої води піар. І це вкотре доводить некомпетентність глави НБУ. Глава Центробанку не повинна проводити наради і піаром займатися, а працювати», - вважає Охріменко.

На його думку, якщо Центробанк проведе хоча б один нормальний валютний аукціон, це допоможе стабілізувати курс і повернути його нормальне значення.

«Якби глава НБУ подумала і провела хоча б один правильний аукціон, це вирішило би багато проблем. А оскільки вона займається такими речами, то ситуація така, яка є. Те, що вона не зможе в банку купити ці 200 доларів – це було зрозуміло. А те, що вона потім пішла і купила їх в Ощадбанку, – це навіть непристойно. Це примітивний піар з тієї причини, що в Ощадбанк зателефонували заздалегідь і тому видали потрібну суму», - зазначив він.

Нагадаємо, що Валерія Гонтарева запропонувала журналістам разом із нею піти і спробувати купити валюту в найближчому відділенні банку. Таким виявилося відділення «Ощадбанку Росії». Однак касир банку не змогла допомогти Гонтаревій купити 200 доларів, заявивши, що валюти у них немає.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом