Відомий політик і кандидат у депутати Віктор Пилипишин потрапив до лікарні після побиття групою людей в масках, з бітами в руках. У нього діагностували закриту черепно-мозкову травму і струс мозку.

Інформацію про це «Главкому» підтвердили в травматологічному відділенні київської міської лікарні №17.

За словами медпрацівників, пацієнт потрапив до них вчора ввечері. «У нього ушкоджені м'які тканини, виявлена закрита черепно-мозкова травма, а також струс мозку. Очевидно, це наслідок ударів по голові», - розповів співробітник лікарні №17.

Як раніше повідомлялося, вчора на Пилипишина було скоєно напад. Політика спочатку кинули у смітник. Як стверджують представники постраждалого, все це фотографував помічник кандидата в нардепи від «Свободи» Левченка Віктор Тищенко, що стояв поруч. Потім, за їхніми словами, Пилипишина також стали бити бітами. «Било людей 4-5, інші стояли півколом і дивилися», - говорить юрист Пилипишина В'ячеслав Баядін.

Правозахисники критично оцінюють подібні прецеденти, заявляючи про те, що насильство може стати нормою в суспільстві. «На жаль, виборча кампанія сьогодні ведеться неприпустимими методами. Насильству піддаються політичні опоненти незалежно від того, які в них погляди. Проблема в тому, що це стає соціально прийнятним. Це потрібно припинити, інакше це стане нормою життя, коли до людей, які мають інші погляди, можна буде застосовувати силу і образи», - зазначив правозахисник, керівник громадської організації «Інститут "Республіка"» Володимир Чемерис.

За фактом хуліганських дій міліція розпочала кримінальне провадження. Про це повідомляє начальник прес-служби ГУМВС України в Києві Юлія Мусташ.

«Вчора Пилипишин звернувся в Печерське районне управління міліції із заявою про те, що стосовно нього вчинено хуліганські дії. Було відкрито кримінальне провадження за ст 296 Кримінального кодексу України», - зазначила Мусташ.

За її словами, за підозрою у скоєнні цього кримінального правопорушення один підозрюваний затриманий в рамках ст. 208 КПК України.

Нагадаємо, що Віктор Пилипишин був обраний у Верховну Раду на повторних виборах 15 грудня 2013 року в 223 окрузі (Шевченківський район Києва). Постійним його конкурентом в цьому окрузі є один з лідерів «Свободи» Юрій Левченко, який програв вибори Пилипишину вже двічі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98