У короткій виборчій кампанії обійтися без підкупу виборців практично неможливо. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції висловив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобудський.

«Підкуп, звичайно, буде, більше того, в деяких регіонах по-іншому виграти неможливо. Це не Київ, і не Київська область, грубо кажучи, на півдні», - сказав він.

Голобудський пояснив це тим, що там у людей відбувається емоційно-психологічний злам.

«Це тут усе зрозуміло, а там - ні. Ми дивимося на Одесу, Херсон, що там раз - і всі 60% стали українцями. Ні, просто змінилися тренди: при Партії регіонів активною була проросійська частина, і нам здавалося, що це повністю проросійські міста. Зараз, після Майдану, там дуже активні проукраїнські сили, і нам здається, що їх там більшість. Насправді ж, в електоральному плані все залишилося, як було».

Разом із тим, він зазначив, що певний тренд усе-таки є, за тим, як крім «Сильної України» та опозиційного блоку більше жодної проросійської сили в парламенті не буде, «то вони разом можуть взяти близько 10%, решта - так звані проукраїнські сили».

Тому, зазначив експерт, виборцям на півдні України необхідна велика мотивація для того, щоб взагалі прийти на вибори.

«А навіщо йому йти на них, якщо він у душі хоче голосувати за комуніста або «регіонала», але розуміє, що це марно. І ось тоді одним стимулом змусити прийти на вибори є самі розумієте, який, тому, звичайно ж, це буде використовуватися», - резюмував Голобудський.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом