В Україні з 28 серпня по 29 жовтня зареєстровано і внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань 120 кримінальних проваджень за фактами підкупу виборців. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

При цьому Геращенко розповів, що в Черкаській області 27 жовтня за спробу підкупу виборців був заарештований уродженець Одеської області.

«Мабуть, вперше в історії України за махінації у виборчому процесі суд заарештував правопорушника, і йому загрожує тюремне ув'язнення», - сказав він.

За словами Геращенка, підозрюваний організував за винагороду підвезення автобусом на одну з виборчих дільниць в Одеській області 43 людей, що ведуть асоціальний спосіб життя. Радник міністра зазначив, що автобус був затриманий, а в салоні виявили наркотичні речовини. За участь у голосуванні громадянам було обіцяно винагороду від 500 до 1000 гривень.

За словами Геращенка, в день голосування відкрито шість кримінальних проваджень. Станом на 28 жовтня за двома провадженнями громадянам оголошено про підозру.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом