В Ужгороді співробітники правоохоронних органів порушила кримінальну справу за фактом підкупу виборців. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС в Ужгородській області.

«В обідній час до Ужгородського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від представника передвиборного штабу одного з кандидатів у депутати на одномандатному виборчому окрузі № 68 про те, що на виборчій дільниці № 210 725 в Ужгороді спостерігач тримає в руках список громадян, дзвонить їм і дякує. У зв'язку з цим заявник вважає, що цей громадянин займається підкупом виборців на цій дільниці», - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, чоловік, який, на думку заявника, займався підкупом виборців на цій дільниці, виявився 58-річним жителем Ужгорода, спостерігач іншого кандидата в народні депутати Верховної Ради України.

«Чоловік добровільно в присутності понятих видав 4 сторінки формату А4 із зазначеними особистими даними громадян, їхні домашні адреси та номери телефонів. Спілкуючись із правоохоронцями чоловік пояснив, що це списки людей, з якими він проводив передвиборну агітацію на користь кандидата, якого він представляє», - розповіли в міліції.

Згідно з повідомленням, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборців), санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 26 жовтня, в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Виборчі дільниці розпочали роботу о 8:00 і закрилися о 20:00.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом