Європейська комісія надасть 5 млн євро для нещодавно створеної місії Африканського союзу (АС) з боротьби із епідемією лихоманки Ебола в Західній Африці, яка продовжить міжнародні зусилля щодо стримування поширення хвороби у регіоні, повідомляють в ЄК.

«Ми вітаємо нову місію АС і будемо повністю підтримувати її роботу. ЄС стоїть пліч-о-пліч з нашими африканськими партнерами - ми всі повинні тісно співпрацювати в боротьбі з цією смертельною хворобою», - заявив член Європейської комісії з питань розвитку Андріс Пієбалгс.

За його словами, ця чергова фінансова допомога ЄС є частиною вкладу Євросоюзу в «потужну скоординовану міжнародну відповідь» на виклик епідемії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У свою чергу член ЄК з гуманітарних питань Крісталіна Георгієва зазначила: «Криза продовжує поглиблюватися, випадки зараження лихоманкою Ебола збільшуються навіть у тих місцях, де хвороба була взята під контроль. Ми повинні об'єднати свої сили в боротьбі з цієї смертельною епідемією. Гуманітарна допомога Європи досягає постраждалих районів, потреби, проте, постійно зростають».

Робота місії Африканського союзу планується на 6 місяців. Її штаб-квартира розташовуватиметься в Ліберії, до штату місії увійдуть мінімум 100 співробітників, повідомила Єврокомісія.

Нагадаємо, станом на 4 вересня кількість загиблих від епідемії вірусу Ебола перевищила 1900 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34